In het boeddhisme staat de springende aap voor onze ongecontroleerde emoties en gedachten. Hij is het symbool van de rusteloze geest en het ego die ons leven bepalen, als we even niet opletten. Door te mediteren en bewust aan onszelf te werken, kunnen we de aap temmen en onze geest zuiveren. Verwarring maakt plaats voor mentale rust, wat in het Tibetaans Samatha wordt genoemd. De aap van Kera Way is een Maleisische aap. Hij dankt zijn naam aan zijn waarschuwend gekrijs – “KRRA” – wanneer hij zich in gevaar voelt. Het is een kleurrijk en beschaafd aapje, want hij heeft inzicht gekregen in zichzelf en zijn ego getemd. Hij is zich nu bewust van zijn sterke punten en probleemgebieden. Hij aanvaardt ze en werkt eraan zodat hij verder kan op het pad van zijn eigen verhaal. Zijn mentale rust geeft hem scherpzinnigheid en creativiteit. In zijn hand houdt hij een belletje: de Tibetaanse drilbu, symbool van de wijsheid. We zien de dingen niet zoals ze zijn omdat onze geest wordt bedekt door een sluier van onwetendheid. Het geluid van de bel herinnert ons aan deze werkelijkheid.
Het logo van Kera Way Consulting vindt zijn inspiratie in dit verhaal. De aap staat voor de persoon of manager die zich bewust is van zichzelf en zijn omgeving. Hij is helder van geest en probeert zijn ego te beheersen. Hij is tegelijk bedachtzaam en natuurlijk, maar ook lichtvoetig en coöperatief. Hij weet waar hij naartoe gaat. Hij volgt de Kera Way.
Op basis van een slecht ontwerp op een stuk karton, herwerkte onze vriend Rajesh het aapje in februari 2014. Rajesh is een Indische miniaturist die in Udaipur, Rajasthan woont. In zijn atelier kreeg de aap zijn definitieve vorm, met acht kleuren en een beschaafde houding. Vincent van Convinced schaafde het aapje wat bij, digitaliseerde hem en gaf hem uiteindelijk de twee primaire kleuren die de identiteit van Kera Way typeren: lichtblauw en oranje, die respectievelijk symbool staan voor sereniteit en dynamiek. Het aapje van Kera Way is klaar voor zijn leven, in de digitale wereld en overal waar hij wordt gevraagd.
De krabbenetende makaak (Macaca fascicularis) behoort tot de familie van de Cercopithecidae (apen van de oude wereld), die van nature voorkomt in Zuidoost-Azië. De soort is bekend onder de naam krabbenetende makaak. De aap wordt ook wel langstaartmakaak genoemd omdat zijn staart ongeveer even lang is als zijn lichaam, waardoor hij zich onderscheidt van andere makaken. Andere namen zijn de makaak van Buffon, de Java-aap en Indonesische makaak.
Het Latijnse woord fascicularis betekent “streep”. Sir Thomas Stamford Bingley Raffles, die het dier in 1821 zijn wetenschappelijke naam gaf, vermeldt niet waarom hij deze benaming toekent. Er wordt echter aangenomen dat er een verband bestaat met zijn observatie van de dieren.
Source: Wikipedia